Waar wij werken

Een pand in beweging

In een hoekje van de Sassenstraat staat ons markante bedrijfspand. Het staat bekend als het Karel V-huis. Met de prachtige gevel uit de Renaissance, is het zeker een parel in deze straat. Vereniging Hendrick de Keyser, die zich inzet voor het behoud van historische gebouwen, heeft het mogelijk gemaakt dat wij hier als modern bedrijf kunnen werken. Het is een voorrecht om hier gevestigd te zijn; het is een inspirerende werkplek.

Vroeger zei de filosoof Heraclitus het al; ‘panta rhei’, alles stroomt, alles is in beweging. Daarom past dit pand bij ons. Schakel Marketeers is dat ook, altijd in beweging. We zoeken steeds naar de beste uitvoeringen van digitalisering van en voor klantenprocessen. 
In dit huis stroomt al eeuwen lang. In 1383 bouwde de familie Van Ittersum op deze plek een groot huis. Het is het oudste stenen woonhuis van Zwolle. Later werd het uitgebreid tot één van de grootste en voornaamste huizen van Zwolle. 

De opvallende gevel stamt uit de 16e eeuw, met een borstbeeld van Keizer Karel V. Dus ontstaan in de 14e eeuw, uitgebreid in de 16e eeuw en in de 19e eeuw weer opgesplitst. In 2011 – 2012 is er een grote restauratie geweest.
In het pand vind je een historische keuken, de tuinkamer, de Ridderschapskamer en de Grote zaal. Deze kamers kennen bijzondere vondsten. Zo vind je in de Ridderschapskamer een muurschildering uit de 16e eeuw. En het stucplafond is beschilderd met een houtimitatie, dat haast niet te onderscheiden is van echt hout.
Dit huis bezit de grootste haard van Zwolle, groter dan de schouw in de statige Schepenzaal. In de 18e eeuw was het hele plafond blauw geschilderd en voorzien van vergulde loden sterretjes. Hiervan is nu nog één ster te bewonderen.
De geglazuurde plavuizen en tegels in de keuken zijn nog origineel. In de tuinkamer is behang gevonden uit de 19e eeuw. 
In de kelder met gewelven zie je nog een zeer oud gootje dat vroeger naar het riool leidde. En achter een groot luik tref je een stenen trap naar beneden aan, waar abrupt een muur staat.

Kortom, een pand met een verhaal, dat met haar tijd is meegegaan. Een huis met mysterieuze plekken, waarin al eeuwen geleefd en gewerkt wordt. Een huis dat verrast en waarbij stenen uit de geschiedenis jou vragen stellen. Een huis waarbij elke eeuw vanaf de 14e een eigen kamer heeft tot aan onze eeuw en dat is toch best bijzonder. 

Panta rhei, alles stroomt en Schakel Marketeers stroomt uitbundig mee. Net als ons pand willen we in beweging blijven, verrassen en nieuwsgierig maken.

Ben je benieuwd naar onze werkplek?